On the road!


11031964_510854829073619_3906396458318699178_n

Voor fotoshoots ben ik vaak onderweg. Rijd ik aardig wat kilometers af. En gelukkig zijn er ook van die dagen die ik samen met een collega kan doen! Ik doe namelijk in samenwerking met twee andere fotografie-collega’s ook fotograferen op scholen.

Iets meer dan een jaar geleden gingen we voor het eerst op een school fotograferen. Een hele nieuwe ervaring maar vooral ook een hele andere manieren van werken. Want met een school van honderd kinderen konden we niet een half uur per kind nemen zoals we in de studio doen of zelfs nog meer tijd zoals ik gewend ben bij fotoshoots op locatie. Hooguit een minuut per kind om meerdere prachtige foto’s te maken van een kind.

Met hier en daar wat onwennigheden en genoeg leermomenten zijn we nu een jaar verder en hebben we al heel wat kinderen gefotografeerd op verschillende kinderopvang, kinderdienstcentra, basisscholen en speciaal onderwijs scholen. En de eerste boekingen voor schooljaar 2016-2017 zijn al ingepland in de agenda.

Dat we al zover zouden zijn met de schoolfotografie hadden we nooit gedacht! En we genieten er elke keer weer van. Voordat we met de schoolfotografie begonnen wilde ik het eigenlijk geeneens doen. Waarom weet ik nog heel goed! Alleen de schoolfotografie verzorgen is een behoorlijk karwei maar zeker ook een hele verantwoordelijkheid. iets waar ik zeker niet voor weg loop maar me absoluut niet leuk leek om alleen te doen. Toen ik een keer met mijn collega’s Annett en Chantal aan het brainstormen was kwamen we er eigenlijk heel spontaan op om de schoolfotografie toch op te pakken omdat we het met z’n drietjes het werk perfect konden verdelen!

Zo gezegd en zo gedaan! We zijn er nog steeds verbaasd over hoe het allemaal in een stroomversnelling is gegaan en hoeveel ouders we al blij hebben kunnen maken met prachtige foto’s van hun kinderen. En ondanks het vaak hele vroege opstaan en lange dagen is het elke keer weer genieten als er opeens een prachtige lach op het gezicht verschijnt van een kind dat voor de camera zit! We maken zulke mooie momenten mee die ons vak zo mooi maken!

En als we dan weer de auto hebben ingeladen en wijzelf er nog maar net bijpassen rijden we weer tevreden naar huis toe. Moe maar voldaan. Het blijft prachtig werk.